Kokt sill

Lika gott året om

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g sillfilé
  • Dillkvistar
  • Lag:
  • 1/2 liter vatten
  • 1 grad (4 msk) Perstorps ättika (24%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 15 vitpepparkorn
  • 15 kryddpepparkorn
  • 1-2 lagerblad

Gör så här

  1. Skölj sillen väl.
  2. Salta lätt på köttsidan, lägg på en dillkvist. Rulla ihop sillen och lägg den tätt i en kastrull.
  3. Koka ihop lagen och slå den heta lagen över sillen.
  4. Lägg på lock och låt sillen sakta koka i 6-8 minuter.
  5. Låt sillen stå cirka en halv timme innan servering.
  6. Servera med kokt potatis, gräddfil, grovt bröd eller knäckebröd. Rårivna morötter är gott till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…