Kokt torsk med mild äggsås

Så otroligt enkelt och gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torsk eller hokifilé
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 1 knippa persilja
  • 2 hårdkokta ägg
  • En liten klick smör
  • Tillbehör:
  • Kokt potatis
  • 200 g sockerärtor
  • Persilja

Gör så här

  1. Krydda fiskfileérna runt om med sockret och saltet. Koka upp fiskbuljongen i en gryta och lägg ner fileérna i buljongen, låt allt koka upp och ta genast grytan från värmen. fisken får inte koka sönder. Lägg på ett lock och låt stå och dra i ca: 10 minuter.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet. Häll på buljongen och grädden och låt koka i ca: 5 minuter under ständig omrörning. Smaksätt såsen med salt och peppar. Hacka persiljan och rör ner i såsen.
  3. Lägg upp torskfileérna på varma tallrikar och servera dem med såsen och hackade ägg. Kokt potatis är ett måste. Ett gott tillbehör är sockerärtor som man låter koka hastigt i lättsaltat vatten i ett par minuter. Garnera gärna med persilja.

Kommentarer

Det åts med god aptit här hemma :) Jag fick också önskemålet om att göra denna maträtt igen - det måste ju vara ett gott betyg :)
Jätte gott och enkelt! Jag använde mig av snabb majsena mjöl i stället för vetemjöl!
Härligt god variant med inte så mycket mejeriprodukter. Men inte är det väl laktosfritt med matlagningsgrädde? Vi använde hoki och åt med potatis och sparris.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…