Kokta ägg i skinksås

En variant av ägg till påsk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-6 kokta ägg
  • 3-4 skivor bacon
  • Smör eller olja till stekning
  • 100 g riven ost till gratinering, t.ex. grevé
  • Skinksås:
  • 1 schalottenlök
  • 150 g kokt skinka i tärningar
  • 2-3 msk smör
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl mjölk
  • ca 1 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka schalottenlöken.
  3. Fräs löken glansig i matfett tillsammans med skinktärningarna.
  4. Strö över vetemjöl, rör om och späd med buljong och mjölk under omrörning.
  5. Koka upp och sjud såsen 1-2 minuter.
  6. Späd med grädde och krydda med salt och peppar.
  7. Skala och halvera äggen och lägg dem med den kupade sidan uppåt.
  8. Slå över skinksåsen.
  9. Bryn baconskivorna, låt fettet rinna av och skär dem i mindre bitar.
  10. Strö bacon och riven ost över ägg och sås.
  11. Sätt in mitt i ugnen och gratinera 10-15 minuter tills osten smält och fått lite färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept