Koreanska revbensspjäll

Dom godaste revbensspjällen jag ätit. Vi har haft dessa på många bjudningar och vi har fört receptet vidare till samtliga gäster.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 kg tunna revbensspjäll
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 1 dl soja
  • 1/2 dl ättiksprit, 12%
  • 1 1/4 dl honung
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk chilipasta eller 4 tsk chilipulver
  • Maizena

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken och blanda med övriga ingredienser. Smaka av!
  2. Lägg spjällen i dubbla plastpåsar och häll marinaden över. Tillslut och låt ligga i kylskåp över natten. Vänd gärna ett par gånger.
  3. Sätt ugnen på 150°C. Stek revbensspjällen på ena sidan i 45 minuter, vänd på dem och stek spjällen 45 minuter till. Spara marinaden.
  4. Koka upp marinaden. Red av den med lite maizena så att konsistensen blir simmig. Häll såsen över spjällen strax före servering. Servera gärna med spenatblad kryddade med ättika, sesamolja, lime och chili och gurk-kimchi.

Kommentarer

Undrar jag också vad är gurk-kimchi!!!!!!
Låter ju jättegott, men vad är gurk-kimchi?

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr