Korv med krispiga paprikapotatisar

Det är både gott och tidsbesparande att använda ekologiskt odlad potatis, den behöver inte skalas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g potatis, gärna liten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk + 2 msk olivolja
  • 3 röda paprikor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad persilja
  • 4 portionskorvar à 100 g
  • Tillbehör:
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba eller borsta och skär potatisen i bitar. Blanda den med salt och 1 msk olja på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Rosta potatisen mitt i ugnen cirka 20 minuter. Rör om några gånger under tiden.
  2. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva vitlöken. Fräs paprika och vitlök i 2 msk olja cirka 3 minuter. Blanda i persiljan.
  3. Stek korven runt om cirka 5 minuter.
  4. Blanda potatis och paprikafräs och servera med korv och gräddfil.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept