Korvpaj

En paj som kan ätas både varm och kall - passar i picnickorgen. Passar särskilt bra till ungar som inte vill ha så många smaker. Vuxna kan ju välja att tillsätta korv efter smaklökar - falukorv, grillkorv, smaksatta korvar, kryddstarka korvar...allting funkar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 3 hg korv i små bitar
  • 2 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Timjan

Gör så här

  1. Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en form med löstagbar kant.
  2. Nagga botten med en gaffel och strö ut hälften av osten.
  3. Förgrädda skalet på ugnens nedersta fals i 200 grader i 10 minuter.
  4. Lägg i korvbitarna.
  5. Vispa ihop ägg, gräddfil och smaka av med kryddor.
  6. Häll över korvbitarna. Strö resten av osten överst.
  7. Grädda pajen i 200 grader på nedersta falsen i ca 30 minuter eller till äggsmeten stannat.
  8. Servera varm eller kall med sallad och någon god dressing.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…