Korvpanna med potatis och tomat

En mycket lättlagad och god middagsrätt. Välj korv efter tycke och smak med eller utan starka kryddor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora skivade potatisar
  • 2 msk olja
  • 8 korvar
  • 1 rödlök, delad i 8 delar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 1/2 dl rött vin
  • 1 1/2 dl passerade tomater
  • 2 stora tomater, skurna i 8 bitar
  • 175 g förvällda broccolibuketter
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Strimlad färsk basilika till garnering.

Gör så här

  1. Koka potatiskivorna i 7 minuter. Låt dem rinna av väl.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn korven i 5 minuter runtom.
  3. Lägg i rödlöken och fräs i ytterligare 5 minuter under omrörning.
  4. Blanda ner tomatpuré, vin och passerad tomater. Tillsätt tomatklyftor, broccolibuketter och hackad basilika och blanda väl.
  5. Lägg potatisen i pannan och låt blandingen småkoka i ca 10 minuter till korven är färdig. Krydda med salt och peppar.
  6. Garnera med basilika och servera rätten varm direkt ur pannan.
  7. Tips:
  8. I stället för passerade tomater kan du använda konserverade hela eller krossade tomater. Om man inte gillar broccokli kan man använda andra grönsaker

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…