Kotlett- och baconlåda

Snabbt, smidigt och gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 skivor benfri kotlett
  • 3 dl grädde
  • 3 dl crème fraiche
  • 10-15 cm purjolök
  • 1 paprika
  • 300 g bacon
  • 4-6 msk ajvar relish (stark) eller 3-5 msk kalvfond
  • 3-5 msk soya
  • Kryddor efter smak

Gör så här

  1. Lägg kotlettskivorna i en stor ugnsfast form och sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva eller hacka purjolöken och paprikan och strö över kotletterna.
  3. Täck allt med ett lager baconskivor.
  4. Vispa ihop grädden och crème fraichen tils den är slät och blanda sedan i ajvar, kalvfond, soya och ev extra kryddor. Salt behövs inte.
  5. Ajvar relish kan man öka eller minska rejält efter vad man tycker är gott. Äter man enligt LCHF kan man dessutom byta ut ajvar mot sambal oelek och minska mängden.
  6. Tillagningstid: omkring 40 minuter.
  7. Servera med kokt potatis eller broccoli.

Kommentarer

Fantastiskt gott. Har bjudit på detta flera gånger och det går alltid hem.
Vi älskade receptet, gjorde dock om det lite då vi har mycket svårt för både purjo och paprika. Hade vanlig gul lök i i stället och det blev supergott! Tack för fint recept :D
Helt okej :)
Mums för hela familjen!
Mycket gott och enkelt att tillaga! Såsen var kanon, hade lite ajvar och lite kalvfond, det blev gott!
Jättegod o enkel, hela familjen gillade detta! Jag fräste snabbt klippt bacon, strimlad purjolök och även färska champinjoner innan jag la det över köttet tillsammans med strimlad paprika. Sen såsen ovanpå som jag kryddade med curry o paprikapulver. Denna gången tog jag ajvar nästa gång ska jag prova med kalvfond. Jag hade den inne i ugnen i 50 min. Mumms!!
Mitt tips är 1timme och 15 min i ugnen.
Jag hade min låda inne i omkring 40 minuter, men det beror ju lite på hur tjocka kotlettskivorna är =)
Till den är klar tror jag... Vi chansar! :-)
Låter ju gott men hur länge ska den vara i ugnen?

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…