Kotletter med senapspotatis

Senapspotatisen är också god att servera till korv, kassler, stekt och grillad fisk eller rökt lax.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st fläskkotlett
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, grovmald
  • 400 g frysta broccolibuketter
  • Senapspotatis:
  • 1 kg potatis
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk skånsk senap

Gör så här

  1. Potatis: Skala och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Koka potatisskivorna mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min. Blanda matyoghurten med senap och lite salt. Häll av potatisvattnet och ringla senapsyoghurten över potatisen.
  2. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna och pensla dem med oljan. Grilla eller stek kotletterna ca 4 min per sida i grill- eller stekpanna. Krydda med salt och peppar. Koka broccolin enligt förpackningens anvisning.
  3. Servera kotletterna med senapspotatis och broccoli.
  4. Ca 475 kcal per portion: 12 g fett • 43 g protein • 48 g kolhydrater

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr