Krabba Thermidor

Hummer Thermidor är en vanlig rätt på fiskrestauranger. Men det går också att göra en festlig Thermidor på krabba som ju är betydligt billigare. Thermidor är i princip en stuvning med mjölk och grädde. Rätten är mycket mäktig, så varje portion behöver inte vara så stor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Olivolja (vanliga, inte Extra Virgin)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 dl brödsmulor, vitt bröd
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ dl kokta skalade räkor
  • 300 g krabbkött, färsk eller burk
  • 50 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Stek den hackade löken i lite olivolja på svag värme så att löken inte bränns. Rör om då och då. Detta ska ta cirka 10 minuter.
  2. Medan löken steker, bryn brödsmulorna gyllenbruna i en annan panna i lite olivolja. När de är färdiga, ta av från värmen och ställ åt sidan.
  3. När löken är genomskinlig, tillsätt lite mer olivolja och rör ned vetemjölet. Låt detta bryna i 1 minut medan du rör om.
  4. Tillsätt mjölken under omröring och låt koka i 2 minuter.
  5. Ta bort från värmen och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
  6. Tillsätt krabba och räkor under försiktig omröring.
  7. Förvärm grillen i ugnen.
  8. Häll upp krabbblandningen i 4 ugnsfasta skålar. Sprid ut ett lager med brödsmulor på varje. Toppa med en ordentlig omgång parmesanost.
  9. Grilla i några minuter eller tills osten smälter och är guldbrun.
  10. Servera med små skalade kokta färskpotatisar och en blandsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…