Kräftfylld bergtunga

Bertungsfiléerna fylls med kräftstjärtar och färskost samt dill. Gratineras i ugn och serveras med en dillsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dubbla bergtungsfiléer
  • 1 dl vitt vin
  • ½ purjolök
  • 150 g sockerärter
  • 1 msk smör
  • Fyllning:
  • 75 g kräftstjärtar
  • 100 g färskost
  • 1 msk dill
  • Salt
  • Peppar
  • Dillsås:
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl grädde
  • ½ msk maizena för redning
  • 2 msk hackad dill
  • Tillbehör:
  • Kräftstjärtar
  • Dill
  • Kokt potatis

Gör så här

  1. Hacka kräftstjärtarna och blanda med färskost, dill, salt och peppar. Lägg en klick på varje filé och rulla ihop.
  2. Lägg i smord form och häll på vin. Täck med smörat bakplåtspapper och baka i 175 grader, 20-30 minuter. Kontrollera att köttet är vitt.
  3. Koka upp vatten, fond och grädde. Häll i spadet från fisken. Rör ut maizenan i vatten och red av såsen. Koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen precis vid servering.
  4. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den med sockerärter i smör ett par minuter.
  5. Garnera med kräftstjärtar och dillkvistar.
  6. Servera med kokt potatis.

Kommentarer

Supergod! Passade perfekt till vårt chablis så här på fredagskvällen :o)

Liknande recept