Krämig fiskgratäng

En god fiskgratäng med smak av tomat och parmesan. Jag tog inte så mycket vitlök som det står i receptet men det är ju valfritt! Jag bytte dessutom ut hummerfonden mot fiskfonden och det blev bra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g tinat torsk- eller hokiblock
  • 6-7 potatisar
  • 3-4 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • 2 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl riven parmesan
  • 150 g färska champinjoner
  • Dillkvistar
  • Tomatsås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl passerade eller finkrossade tomater med basilika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hummerfond
  • 1 dl riven parmesan
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Blanda ingredienserna till gratängsåsen. Salta och peppra.
  4. Mosa potatisen tillsammans med gräddmjölken och olivoljan. Ta bara lite i taget eftersom moset ska vara fast. Blanda i vitlök och parmesanost. Salta och peppra och klicka ut det längs kanten i en eldfast form.
  5. Skiva champinjonerna och fördela i botten på gratängformen. Lägg torskblocket över och häll på såsen. Gratinera i ugnen i 40 minuter. Garnera med dill.

Kommentarer

Jättegott!!

Liknande recept