Krämig kycklingröra under frasigt potatistäcke.

Snabbt, gott och läckert!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 350 g kycklingfiléer
  • 280 g bacon
  • 4-5 msk tacokrydda
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 ägg
  • 5 msk crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 3 dl riven texmexost
  • Täcke:
  • 6 potatisar medelstora
  • 3 msk smält smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka löken, strimla kycklingen och baconet. Bryn alltsammans och krydda med taccokryddan, rör ner persiljan.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, crème fraiche och ost. Vänd ner kycklingröran och lägg i smord ugnsform.
  4. Skala potatisen tunt, gärna med mandolin. Blanda potatisen med det smälta smöret. Lägg potatisen i ett fjällmönster över röran.
  5. Ugn 20-30 min eller tills potatisen är klar.
  6. Sallad är smaskens till.

Kommentarer

Jättegod och snabb gratäng. Tyvärr var jag snål med tacokryddan.
Tack för ett jättegott och lättlagat recept. Detta gör vi absolut igen.

Liknande recept