Krämig kycklingsoppa med curry

Snabb, enkel, mättande och smal kycklingsoppa med smak av mycket curry.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g kycklingfilé
  • 1 näve sockerärtor (jag använde frysta från Findus)
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde, max 5 %
  • Curry, efter smak och tycke
  • Persilja till garnering

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i små bitar.
  2. Koka upp sockerärtorna enligt förpackningen. Skiva champinjonerna.
  3. Fräs kycklingbitarna och champinjonerna i smör med pressad vitlöksklyfta.
  4. Tillsätt vatten och buljongtärningen. Låt sjuda i 5-10 minuter. Skumma av om det behövs.
  5. Vispa mjöl och grädde och häll ner redningen i soppan. Krydda med curry efter tycke och smak. Rör om.
  6. Lägg i sockerärtorna och sjud i ca 5 minuter till.
  7. Garnera med persilja och servera med bröd.

Kommentarer

Mm, så gott. Tack för detta recept!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…