Krämig pastagratäng med bacon och kyckling

Härlig rätt med pasta, kyckling och bacon

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g smör
  • 1 paket bacon, 140 g
  • 1 purjolök
  • 4 port pasta
  • 4 dl crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g gorgonzolaost
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl riven ost
  • Garnering:
  • Kryddgrönt
  • Rostade kvisttomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Ansa filéerna och skär dem längsgående bitar. Salta och peppra. Hetta upp hälften av smöret och fräs kycklingbitarna.
  3. Klipp baconet i bitar. Stek det knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den blank i resten av smöret.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mosa ihop créme fraiche, grädde, gorgonzola och vitlök. Blanda pasta och purjolök i en smord eldfast form. Fördela kycklingen ovanpå och strö över stekt bacon. Häll över ostsåsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugn ca 25 minuter
  5. Garnera med kryddgrönt och kvisttomater som saltas och pepprats lätt samt penslats med olja och gratineras på bakpapper i 180 grader varm ugn 20-25 minuter

Kommentarer

asgott.
Detta var jättejättegott!! Tack för receptet
Super god vi kunde inte sluta att äta kommer att finnas på mitt bord igen du får 5 poäng monica
Mycket gott och uppskattat av hela familjen. Toppbetyg från oss :)
Jag håller med föregående talare, såå gooooood!
En klar 5:a. Brynte dock baconen först innan kycklingen, detta gjorde att kycklingen fick en god baconsmak och inget salt behövdes tillsättas. Istället för gorgonzola tog jag kvibille ädel och hoppade över topping av riven ost. En riktig god bjudrätt. Så good....
Det här va absolut det godaste jag ätit på länge,mumsfillibabba :)) Fanns det högre än 5 poäng skulle du fått det åxå. Passade väldigt bra på en fredag med 1 glas rött till <3
MMMMMMMM fettig och god, otroligt krämig. Jag lade till champinjoner som jag fräste med purjolöken. Jag lade även till 1 tsk salt och lite svartpeppar i ostsmeten. Kycklingfileèrna tycker jag ska tärnas i mindre bitar.
Å, detta gjorde jag i fredags men jag hittade receptet i svärmors veckotidning. Jättegott kan jag lova så jag sätter betyg 5 hos dig.
Lovar att den här gratängen otroligt god och krämig. Hoppas ni också tycker det samma.

Liknande recept