Krämig tonfiskpaj

Den är god och är lätt att göra i ordning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ½ dl rågsikt
  • 100 g margarin
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 burk lätt-tonfisk à 185 g
  • 1 burk champinjonstuvning à 200 g
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk basilika
  • ½ dl solrosfrö
  • 1 dl riven ost
  • Ugn: 175 grader

Gör så här

  1. Smula ner matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten. Sätt en remsa aluminiumfolie runt kanten och förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta bort aluminiumfolien.
  2. Låt tonfisken rinna av och fördela den i det förgräddade pajskalet. Rör ihop champinjonstuvningen med crème fraiche och basilika. Bred det över tonfisken. Strö över ost och solrosfrö.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills allt har fin färg. Bjud en sallad till.
  4. Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…