Krämiga räkor med pilaffris

Här är den perfekta avslutningen på veckan! Njut av denna färgglada rätt med ett glas vitt vin på fredagskvällen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g skalade räkor
  • ½ aubergine
  • 1 gul lök
  • ½ squash
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • Pilaffris:
  • 2 dl ris
  • 1 - 2 msk olja
  • 1 tsk mild curry
  • ½ tsk gurkmeja

Gör så här

  1. Förbered riset: Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt curryn. Låt fräsa ca 30 sekunder och tillsätt sedan riset. Fräs en minut. Koka enligt paketets anvisningar.
  2. Förbered auberginen. Dela den på längden och strö rikligt med salt på snittytan. Låt dra. Saltet drar ur vätska och bitterämnen. Torka av allt salt och all vätska. Skala och hacka den gula löken fint. Kärna ur squashen och skär den i 2 cm stora kuber. Ansa och kärna ur paprikorna och skär dem i 2 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Torka av saltet på auberginen och skär den i 2 cm stora kuber.
  3. Smält matfettet i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt lök, squash, aubergine, paprika och vitlök. Fräs under omrörning tills grönsakerna börjar mjukna. Häll över grädde och vitt vin, sjud upp och låt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt räkorna och låt dem precis bli genomvarma. Färga riset med gurkmeja. Portionera upp rätten med riset i mitten.

Kommentarer

Familjen slickade grytan!! Mums helt enkelt!!

Liknande recept