Kreolsk fondue med räkor och frukter

Fruktig ananas, saftiga räkor och starkt kryddade matbananer skapar semesterstämning vid bordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 matbananer
  • Saft av ½ lime
  • 1 msk smör
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 stor purjolök
  • Salt
  • ½ färsk ananas
  • 200 g skalade räkor
  • Cayennepeppar
  • 1 ½ liter olja
  • Små träspett

Gör så här

  1. Skala matbananerna och droppa över limesaften. Hetta upp smör i en stekpanna, bryn matbananerna gyllenbruna runt om ca 10 minuter. Blanda kryddorna, strö dem över matbananerna. Ta upp dem och låt svalna.
  2. Ansa purjolöken, ta bort de grövre delarna, halvera resten på längden, ta isär bladen och skölj dem. Blanchera purjolöken i lättsaltat vatten 1 minut, spola kallt vatten över dem och låt rinna av i ett durkslag.
  3. Linda in varje matbanan i 2-3 purjolökstrimlor och fäst med träspett med 2-3 cm avstånd. Skär sedan i skivor.
  4. Ansa ananasen, skala och skär i fjärdedelar på längden, skär bort stjälken i mitten och skär fruktköttet på tvären i skivor.
  5. Spola räkorna i kallt vatten, torka av dem med papper. Skär en skåra längs ryggen, avlägsna försiktigt tarmen. Krydda räkorna med salt och cayennepeppar.
  6. Hetta upp olja i en fonduegryta, placera den på en värmeplatta. Spetsa matbananpaket, ananasskivor och räkor på fonduegafflar, fritera dem frasiga i den heta oljan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…