Kreolsk gryta

En gryta med mycket smak. Blir bara godare om den får stå och "dra" en dag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 900 gram fläskfilé eller kycklingfilé
  • 3 starka korvar, typ kabanoss eller ölkorv
  • 1 burk syltlök
  • 2 små burkar svarta oliver
  • 2 röda paprikor
  • 1 1/2 dl hackad ättiksgurka eller cornichons
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Skär korven i skivor och stek i stekgryta.
  2. Ta bort korven och lägg i köttet. Bryn köttet i korvfettet.
  3. Strimla paprikan.
  4. Salta och peppra köttet och strö över mjölet.
  5. Lägg tillbaka korven i grytan och tillsätt syltlök,oliver,hackad gurka,paprika och grädden.
  6. Koka grytan 15-20 minuter
  7. Smaka av med spad från syltlöken och pressa i vitlöken.

Kommentarer

Denna gjorde jag till 20 personer. Jag tog receptet och multiplicerade med fyra, vilket gav massor med mat över. Alla tyckte det var gott och det var enkelt att göra Jag bjöd på kokt potatis och sallad till. Men till resterna gjorde vi pressad potatis, vilket var ännu godare.
använde vildsvinskött. Blev lika gott som fläskfile.
Jättegod gryta, enkel och snabb att tillaga dessutom.
Har själv gjort denna gryta flera gånger. Kanongod!!

Liknande recept