Kreolska söndagsgrytan

Riktigt smaskig fläskfilégryta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 hg fläskfilé
  • 2 starka korvar typ kabanosser
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ tsk mejram
  • 1 msk mjöl
  • 150 g syltlök
  • 175 g svarta urkärnade oliver
  • 1 röd strimlad paprika
  • 3/4 dl hackad ättiksgurka
  • 3½ dl vispgrädde

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén, skär den i tjocka skivor som bultas lätt med handen.
  2. Skär korvarna i skivor och bryn dem i tjockbottnad gryta.
  3. Ta upp korvarna, lägg dem åt sidan och bryn filéskivorna i flottet. Krydda med salt, svartpeppar och mejram.
  4. Strö över mjöl och tillsätt syltlök, oliver, paprika, ättiksgurka och korvskivorna.
  5. Slå på grädden och låt puttra ca 10 min.
  6. Servera med ris och en grönsallad.

Kommentarer

Hej o tusen tack för ett kanonrecept. Vi åt kreolska grytan idag och den smakar meeeer! Supergod! Kommer att tillaga den många gånger./ Monkan
Kanon gott

Liknande recept