Krispig laxpytt med en klick senapscréme

Fått receptet via Middagskorgen. Är så gott att jag måste dela med mig. Jag skar inte laxen i alltför små tärningar utan i ungefär 2x2 cm bitar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca ½ kg potatis
  • ½ spetskål
  • 2 morötter
  • 1 röd lök
  • Olivolja
  • 1 frp laxfiléer ca 500 g
  • ½ tsk citronpeppar
  • ½ citron, saften
  • ½ tsk curry
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Senapscrème:
  • ½ dl matyoghurt
  • 2 tsk senap
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Skala och skär potatisen i klyftor som sedan kokas i lättsaltat vatten tills de blir mjuka, ca 10 min.
  4. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivolja.
  5. Rosta i ugnen ca 20 minuter, ta ut efter halva tiden och rör om.
  6. Skölj och strimla spetskålen.
  7. Skala och tärna morötterna och rödlöken.
  8. Fräs morötterna i olivolja ett par minuter i en stor stekpanna.
  9. Tillsätt spetskålen och rödlöken och låt fräsa ytterligare ett par minuter.
  10. Tillsätt curry, salt och svartpeppar.
  11. Allt ska vara krispigt
  12. Skär laxen i tärningar.
  13. Krydda med citronpeppar och salt.
  14. Stek dem tillsammans med de övriga grönsakerna.
  15. Lägg potatisen på ett sort fat och fördela laxen och grönsakerna över, pressa över ½ citron.
  16. Blanda ihop matyoghurt, senap och honung till en slät crème.
  17. Servera laxpyttenmed en klick senapscrème

Kommentarer

Det var jättegott. Till och med de i familjen som inte äter fisk tyckte den var god och vill att jag ska göra den fler gånger.
Det ska jag absolut provlaga, det låter väldigt gott!

Liknande recept

@mrsc

Mjukt tunnbröd

I Jämtland bakas tunnbröd med kokt potatis i degen för att brödet skall bli lite segt och kunna vikas ihop med en fyllning. Kambröd…

@mammamariam

Tacokyckling

God och enkel kycklingrätt som passar perfekt då man t.ex. är hemma själv med barnen och inte kan stå särskilt länge i köket. Denna…