Krispig mandellax med blommig potatis

Lägger man kvistar av örter på potatisen bibehålls växtens karaktär. Prova gärna andra örtkryddor som oregano och salvia.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 450 g laxfilé, portionsbitar
  • 1 msk smör, mjukt
  • 1 tsk salt
  • 1 dl flagad mandel
  • 2 msk bladpersilja, hackad
  • 50 g cheddar eller emmentaler, riven
  • 8 st potatisar
  • 0,5 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 knippe färsk timjan
  • Till servering
  • 50 g haricots verts
  • 1,5 st röd paprika, strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär fisken i portionsbitar om det inte är gjort.
  3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Bred på smör, salta.
  4. Blanda mandel, persilja och ost. Strö det över fisken. Skala potatisen och dela den. Är den stor så skär den i cm-tjocka skivor.
  5. Lägg potatisen runt fisken. Pensla ovansidan på potatisen med olja. Salta potatisen och lägg på kvistar av timjan.
  6. Stek ca 25 minuter mitt i ugnen tills fisk och potatis är genomstekta och fått fin färg.
  7. Servera med haricots verts och röd paprika.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept