Kroppkakor

Gott med lingon och skirat smör.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 kokta kalla potatisar
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 2½ hg rimmar fläsk
  • 1 lök
  • 1 tsk stött kryddpeppar
  • Kokning:
  • 1½ tsk salt per liter vatten
  • Tillbehör:
  • Skirat smör
  • Lingonsylt

Gör så här

  1. Skala och mosa potatisen.
  2. Lägg potatismoset på ett bakbord. Tillsätt ägget, mjölet och saltet och blanda alltsammans till en deg.
  3. Skär fläsk och lök i tärningar och bryn dem i en stekpanna. Krydda med krossad svartpeppar. Låt blandningen svalna.
  4. Forma potatisdegen till en rulle och skär den i jämna, ganska tjocka skivor.
  5. Gör ett hål i varje skiva och fyll med fläskblandningen.
  6. Slut till över fyllningen och forma bitarna till släta bullar.
  7. Koka upp vatten i en rymlig gryta och tillsätt salt.
  8. Lägg i kroppkakorna några i taget och låt dem koka i fem min sedan de flutit upp till ytan.
  9. Servera kroppkakorna med skirat smör och ligonsylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…