Kryddig kycklingsoppa

En god soppa med smak av kyckling, curry och tomat. Det är lite sting i den men med hjälp utav extra grädde så blir den rund och mjuk i smakerna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, cirka 250 g
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 burkar passerade tomater, cirka 400 g
  • 1 dl vatten
  • 2½ dl vispgrädde
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 1 krm socker
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackad persilja
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Strimla kycklingen. Stek tillsammans med smör i stekpannan så kycklingen får färg och blir genomstekt. Skala och hacka löken. Bryn löken tillsammans med kycklingen. Blanda ner passerade tomater, grädde, vatten, buljongtärning, socker, salt, peppar och curry. Låt soppan koka i några minuter.
  2. Servera i djupa tallrikar och strö över persiljan. För att det inte ska bli för varmt går det att hälla i grädde precis innan servering.
  3. Tips är att servera med rostat bröd eller krutonger.

Kommentarer

SUPERGOTT !!! SUPERENKELT !!! Tack för ett superrecept :)
Jättegod soppa som uppskattades av både mig och min sambo! Blir definitivt att laga den fler gånger! :)
Detta är en kanonrätt .Har haft den vid ett flertal olika träffar med kompisar och alla säger"fantastiskt god". Vi brukar göra så att det räcker i flera dagar och den blir bara godare och godare. Den är helt enkelt klockren!!! TACK
Fantastiskt god soppa som direkt blev favoriten härhemma :)

Liknande recept