Kryddig spaghetti à la Casa

En annorlunda bolognesesås som går snabbt att laga och ger nya spännande smaker från Italien. Italiensk fläskkorv finns på delikatessavdelningen i livsmedelsbutiker. Välj en korv med hög andel kött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kryddiga italienska fläskkorvar
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2½ dl strimlad färsk basilika
  • 3 msk finhackad färsk persilja
  • 400 g cocktailtomater på burk
  • 400 g spaghetti
  • 1 dl parmesanostflagor

Gör så här

  1. Skär ändarna av korvarna, tryck ut köttet och släng skinnet. Hacka köttet fint. Hacka löken.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme och fräs lök och vitlök cirka 5 minuter tills löken har mjuknat. Tillsätt korvköttet och stek under omrörning 8-10 minuter tills köttet är brynt. Tillsätt basilika och persilja och fräs 1 minut. Blanda ner tomaterna och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 10 minuter.
  3. Koka under tiden spaghettin 8-10 minuter tills al dente och låt den rinna av väl.
  4. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och portionera upp såsen ovanpå. Strö över parmesanost och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept