Kryddig torsk med bönsalsa

Här får torsken en lite asiatisk kryddning och sällskap av fräsch bönsalsa som gör det till en matig rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g djupfryst torskfilé, tinad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm svartpeppar eller pepparmix
  • 1 tsk salt
  • 1 msk flytande margarin
  • Bönsalsa:
  • 1 burk vita eller svarta bönor (ca 400 g)
  • 1 rödlök hackad
  • 4 tomater i tärningar
  • 2 avokador i tärningar
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 2-3 msk citron, pressad
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5-1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 800 g potatis, kokt
  • Färsk koriander

Gör så här

  1. Börja med salsan. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med övriga ingredienser.
  2. Dela fisken i portionsbitar, krydda och salta den. Stek den i fettet på båda sidor.
  3. Servera fisk och salsa med potatis, strö ev över lite koriander.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…