Kryddigt ris med scampi och gräddfil

Ser gott ut, måste pröva

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 2 gröna paprikor
  • 1 stor hackad gul lök
  • 3 dl avorioris
  • 1 g saffran
  • 2 tsk stark curry
  • 1 krm mald muskot
  • 200 g tinad urkramad hackad bladspenat
  • 3 msk flytande hummerbuljong
  • 12 dl vatten
  • Smör
  • Olja
  • Chilipulver (efter smak)
  • Honung (efter smak)
  • 20 st scampi
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 finhackad scharlottenlök
  • 2 msk finhackad koriander
  • Gräddfil

Gör så här

  1. Skär paprikorna i tärningar. Fräs löken, paprikorna, riset, saffranen, curryn och muskoten i lite smör och olja. Blanda ner spenaten och häll på buljongen och hälften av vattnet. Låt vätskan koka in under lock.
  2. Tillsätt därefter resten av vattnet och låt även det koka in. Smaksätt med lite honung och lite chilipulver om så önskas.
  3. Fräs scampin snabbt tillsammans med chilin och schalottenlöken i en het stekpanna. Smaksätt med salta och peppar och tillsätt koriandern. Blanda ner scampin i riset och servera med naturell gräddfil.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@alsing

Scampi a’ la Indiana

På 80-talet jobbade jag som kock i en restaurang där vi hade denna underbara rätt. Den håller än idag. Perfekt fredagsmysmat eftersom det inte…