Kryddostpaj

Underbart väldoftande paj med lättarbetat pajdeg. Med rostade nötter och kumminfrön ger denna paj en extra smakupplevelse.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • ½ dl kesella
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 200 g riven lagrad kryddost
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 ägg
  • Svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 50 g pinjenötter
  • 2 msk kummin
  • Servering:
  • Sallad med ruccola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Använd gärna matberedare till degen. Häll mjöl och smöret skuret i bitar och kör till en smulig konsistens.
  3. Tillsätt kesella och sist vatten. Kör tills degen klumpat ihop sig.
  4. Använd en låg pajform av metall med löstagbar botten, eller små portionsformar och tryck ut degen direkt.
  5. Låt vila 30 minuter i kylen.
  6. Nagga med en gaffel i botten och förgrädda i 10 minuter.
  7. Häll den rivna osten i en bunke, tillsätt créme fraiche, ägg och svartpeppar.
  8. Häll smeten i formen och grädda 15-20 minuter tills fyllningen stannat i mitten.
  9. Rosta nötter och kumminfrön i en torr stekpanna och häll över när pajen svalnat något.
  10. Servera pajen med sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…