Kummelfiléer med krossade anis och senapsfrön

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 flådda filéer av kummel (eller kolja) på vardera 250 g
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 tsk frön av anis eller fänkål
  • 1 msk senapsfrön
  • 30 g ströbröd
  • 2 tsk färsk timjan eller tsk torkad timjan
  • nymalen svartpeppar
  • 30 g osaltat smör
  • 1 vitlöksklyfta, mycket finhackad
  • saften av en halv citron
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° C. Smörj bottnen i en låg ugnssäker form. Strö den hackade schalottenlöken i formen. Krossa anis eller fänkålsfröna och senapsfröna i en mortel. Lägg fröna på ett fat tillsammans med ströbrödet, timjan och lite peppar. Lägg smöret och vitlöken i en kastrull och smält smöret. Skölj filéerna under rinnande, kallt vatten och klappa dem torra på hushållspapper. Pressa citronsaft över filéerna, salta och peppra dem lätt. Pensla en filé på båda sidor med vitlökssmör och vänd den i ströbrödsblandningen. Placera den på schalottenlöken i den ugnssäkra formen. Gör likadant med de övriga filéerna. Häll resten av vitlökssmöret över filéerna. Sätt in fisken i ugnen och låt den stå tills den känns fast. Det tar ca 10 - 12 minuter. Servera omedelbart.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…