Kyckling i krämig balsamicosås med diamantpotatis

:)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilé
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 msk krämig balsamico
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • ca 200 g Philadelphiaost (eller Maizena redning)
  • Salt
  • Peppar
  • Kokad fast (diamant)potatis

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen och koka i saltat vatten, när man kokar potatisen kan man salta ganska mycket så att potatisen får smak.
  2. Ställ ugnen på 100 grader.
  3. Smörstek kycklingen med salt och peppar. När kycklingen är klar, ta upp den och lägg in i ugnen så att den håller värmen medan du gör såsen. Vispa ur pannan med balsamicokrämen. I med vatten och låt puttra upp, mät upp grädde, fond, soja och låt den puttra upp. Sila såsen och häll tillbaka i pannan, red av med Philadelphiaost (så mycket som går åt för att få en fin såsig konsistens) eller Maizen. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen och låt puttra ihop tillsammans på svag värme.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept