Kyckling med exotisk frukt

En läcker och annorlunda kombination - mört kycklingkött tillsammans med papaya, ananas och banan - en garanterad succé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kyckling , 1,2 kg
  • 1 tsk salt
  • 150 g frysta grytgrönsaker
  • 1 lagerblad
  • 1 kryddnejlika
  • 1 färsk ananas
  • 1 färsk papaya eller 150 g konserverad
  • 1 banan
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk curry
  • 1 msk matlagningsgrädde
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Dela kycklingen i fyra delar. Koka upp 5 dl vatten med salt, grytgrönsaker, lagerblad och kryddnejlika.
  2. Lägg i kycklingdelarna, täck med lock och sjud på svag värme. Vänd kycklingbitarna efter 10 minuter. Ta upp kycklingen ur buljongen efter 25 minuter och låt dem svalna.
  3. Skala ananasen och ta bort mittpartiet. Skär fruktköttet i bitar och väg upp 150 g. Skala och skär fruktköttet i tärningar. Skala bananen och skär den i skivor.
  4. Ta av kycklingköttet från benen och skär det i strimlor. Sila buljongen.
  5. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjöl och curry. Vispa ner buljongen, sjud upp och låt sjuda 6-8 minuter. Tillsätt ananas och papaya och sjud ytterligare 2 minuter. Tillsätt banan och kycklingkött och värm upp. Blanda ner grädden och smaka av med curry, salt och peppar. Servera med ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept