Kyckling med grönsaker i ugn

Detta är en delikat mix med knaperstekt kyckling och färgrika grönsaker, en allt-i-ett-rätt som är perfekt att bjuda på utomhus en varm sommarkväll.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 450 g färskpotatiss, skrubbade, delade
  • 150 g färsk grön sparris
  • 3 röda chilifrukter
  • 4 kycklingklubbor à ca 250 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tjockt skivad rödlök
  • 400 g hela ocktailtomater på burk
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en stor kastrull med lättsaltat vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda 5 minuter. Låt potatisen rinna av och ställ åt sidan. Ansa sparrisen. halvera och kärna ur chilifrukterna.
  2. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn kycklingen runtom cirka 3 minuter, tills gyllene på varje sida. Ta upp kycklingen med en hålslev och lägg över i en ugnsfast form. Lägg sparrisen, chilin, löken, tomaterna och rosmarinen på kycklingen.
  3. Lägg potatisen i stekpannan och bryn den runtom 2-3 minuter. Lägg potatisen i den ugnsfasta formen tillsammans med resten av ingredienserna. Droppa över vinäger och skyn från stekpannan. Sätt in formen i ugnen och stek cirka 30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Servera rätten varm.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept