Kyckling med ugnsbakad potatis

Underbart god gryta, dock full med kalorier.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 dl grädde
  • 3-4 dl crème fraiche
  • 1 påse fransk löksoppa
  • 2 pkt bacon
  • 300-400 g riven ost
  • 1 kg potatis

Gör så här

  1. Kycklinfilén strimlas och läggs i en ugnsfast form.
  2. Blanda samman grädde och crème fraiche med den franska löksoppan (pulver), slå blandningen över kycklingen.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Stek under tiden bacon knaprigt, lägg upp det på hushållspapper, så att fettet sugs upp.
  5. Lägg bacon och riven ost på kycklingen och grädda tills osten fått lite färg, 40-60 min.
  6. Skär potatis i klyftor och koka halvfärdiga. Lägg över dem på en plåt och pensla med lite smör. Låt dem bli färdiga i ugnen.
  7. Servera valfria grönsaker till.

Kommentarer

1 kycklingfilé per person grädde och creme fraiche ca 3 dl av varje eller efter hurmycket sås du vill ha i ugnt ca 40-60 min,
1 kycklingfilé per person grädde och creme fraiche ca 3 dl av varje eller efter hurmycket sås du vill ha i ugnt ca 40-60 min,
Hur mycket av ingridienserna skall man ha. Och hur länge i ugn

Liknande recept