Kyckling- och tomatsoppa med fart

Jag har ätit många kycklingsoppor eftersom jag älskar kyckling i alla dess former. Men den här soppan slår alla med sin smakrikedom och lenhet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, ca 250-300 g
  • 1 krm kycklingkrydda
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 800 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm socker
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackad persilja

Gör så här

  1. Strimla kycklingen, kärna ur och strimla äpplet samt skala och hacka löken. Fräs allt i smör med kycklingkrydda och curry i en gryta tills kycklingen nästan är färdig.
  2. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och smula i buljongtärningarna. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt. Strö över persilja.

Kommentarer

Smakrik och riktigt god soppa. T.o.m barnen som är mycket tveksamma till soppor gillade det. Jag hade dubbelt så mycket kyckling. När den var uppäten passerade jag soppan som var kvar - det blev krämigare och ännu godare. Nästa gång ska steka lök+ äpple för sig, blanda ut i vätska och passera innan jag tillsätter till resten.
Enkel och god soppa! Jag gjorde lite egna modifieringar va gäller frukt och kryddor :) ; resultatet blev för många smaker. "Keep it simple"
Kycklingkrydda är en kryddburk som heter Kycklingkrydda och märket är KANIA och jag ha köpt den på Lidl. M V H Kerstin
Vad är kycklingkrydda?
Fantastiskt god och lättlagad. Kommer att få en hedersplats i min kokbok.
Vilken typ av kycklingkrydda är detta? Låter som ett gott recept - detta ska jag testa. Anna

Liknande recept