Kycklingbullar med grönsaker och nudlar

Curry och kokosmjölk ger lite annorlunda smaker!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • ½ gul lök
  • 2 msk japansk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Grönsakssås:
  • 15 cm purjolök
  • 2 morötter
  • 150 g rättika
  • olja till stekning
  • 2 dl kokosmjölk
  • Saften från en citron
  • 2 msk japansk soja
  • 20 blad basilika
  • ½ tsk torkad krossad chili
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör:
  • ½ slanggurka
  • salt

Gör så här

  1. Skär gurkan i supertunna skivor, gärna med potatisskalaren. Lägg dem på en tallrik. Strö några nypor salt över gurkan och ställ åt sidan.
  2. Blanda färsen med ägg, fint riven gul lök och sojan. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till köttbullar.
  3. Ansa grönsakerna och skär i strimlor eller mindre bitar. Hetta upp lite olja i en kastrull eller stekpanna och låt grönsakerna fräsa några minuter i oljan. Tillsätt resten av ingredienserna och låt småputtra i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek köttbullarna på medelvärme i ca 3-4 min så att de blir gyllenbruna runt om.
  5. Servera med nykokta nudlar och garnera med gurkan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…