Kycklingfilé med asiatisk svamp- och nudelsallad

Perfekt när trattkantarellerna nu finns i skogen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kycklingen:
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • Svamp- och nudelsallad:
  • 1 röd chili
  • 150 g sockerärter
  • 125 g salladslök (ett knippe)
  • 300 g äggnudlar
  • 300 g trattkantareller
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk ostronsås
  • ½ kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Salta och bryn kycklingfiléerna i olja tills de har fin färg på bägge sidorna. Stek färdigt mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Strimla chili, sockerärter och salladslöken fint.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning. Spola i kallt vatten och låt rinna av.
  5. Fräs eller woka grönsakerna och svampen i oljan på hög värme 2-3 minuter. Tillsätt de kokta nudlarna och smaka av med soja och ostronsås.
  6. Servera kycklingen med svamp- och nudelsalladen och klipp över färsk koriander.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept