Kycklingfilé med gräddsås

Snabbt å gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 tsk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Sås:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 msk lingonsylt
  • 5 mortlade enbär
  • ev maizena mörk reding
  • Till servering
  • 300 g potatis
  • 150 g brysselkål
  • 1/2 tsk smör
  • Garnering
  • Lingon
  • Persilja

Gör så här

  1. Koka potatisen .
  2. Bryn kycklingfiléer i smör i en stekpanna, salta och peppra under stekningen. Lägg i ungsform och stek klart i ugn, ca 10 min
  3. Sås
  4. Häll vatten, grädd och fond i pannan som kycklingen stekts i. Tillsätt lingonsylten och enebär. Låt puttra några min, smaka av med salt och peppar. Red ev med lite maizena.
  5. Ansa och dela brysselkålen. Stek dem runt om i smör på medelvarm värme tills de mjuknat något. Salta och peppra under stekningen
  6. Servera kycklingen med potatis, sås och brysselkål. Strö ev över lite lingon över och persilja inför serveringen

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept