Kycklingfond

Ska man göra en riktig kycklingfond så har du ett bra recept här!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½-1 kg kycklingdelar, råa
  • 3 gula lökar
  • 1 stjälkselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 10 svarta pepparkorn
  • 2 msk timjan
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Köp råa kycklingdelar när det är billigt. Lår, vingar eller skrov.
  2. Dela lökarna i tre bitar med skal, ta bara bort de lösa skalen. Skala vitlökarna men hackar dem inte. Skiva sellerin. Skiva morötterna.
  3. Låt allt gå ner i en stor gryta. Häll på vatten så att det täcker allt. Nu kommer det viktigaste! Låt allt sjuda upp ej koka. Skumma av buljongen. Det får bara sjuda ej koka. Kokar den så blir det en grynig soppa. Sjuder den så blir det en klar vätska.
  4. Låt det sjuda minst 8 timmar helst 12 timmar.
  5. Sila av koket och frys in fonden i små påsar eller burkar.
  6. Fördelen här att det ej är saltat och ni har möjligheten att reducera ner det ännu mer och salta efter behag.
  7. .

Kommentarer

själkselleri
rotselleri eller stjälkselleri?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…