Kycklinggratäng

Riktigt god, lätt att göra, passar perfekt på fredagskvällen framför TV:n eller i goda vänners lag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ris
  • 200 g färska champinjoner
  • 140 g tärnad bacon
  • 900 g kycklingbröstfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl grillolja
  • Sås:
  • 5 dl lätt creme fraiche
  • 1 burk mango chutney (350 g)
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl chilisås
  • 1,5 dl chunky salsa
  • ½-1 dl riven ost, valfritt
  • Garnering:
  • 3 tomater
  • ½ purjo

Gör så här

  1. Koka ris.
  2. Börja med att skiva de färska champinjonerna, bryn dem i stekpannan. Stek upp baconet, så att de blir lite knapriga, låt rinna av på hushållspapper. Skär kycklingfilén i bitar, bryn tillsammans med champinjonerna, salta och peppra en aning. När kycklingen är genomstekt, häll på grilloljan och rör ihop.
  3. Blanda ihop créme fraiche, mango chutney, grädde, chilisås, bacon och chunky salsa. Häll sedan såsen i kycklingröran. Låt alltsammans bli genomvarmt.
  4. Häll det färdiga riset i en stor gratängform, häll kycklingröran över riset.
  5. (Strö över lite ost) Tycker inte att osten behövs.
  6. Ställ formen i ugnen ca 15-20 min i 175 graders värme.
  7. Hacka ½ pujolök och 3 tomater, garnera gratängen med detta.
  8. Serveras med en grönsallad.
  9. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept