Kycklinggryta med ädelost och bacon

Här är resultatet av lite freestylande och inspiration från olika recept (bla. här på matklubben). Jag brukar göra lite olika, men oftast slutar det ungefär på det här viset =). Allt är i ungefärliga mått.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-5 kycklingfiléer
  • ½ purjolök
  • 1 knippe gräslök
  • 5 färska champinjoner, mellanstora
  • 1 bit á 140g kvibille gräddädel
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • 1½ pkt bacon
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Ev maizena (eller liknande)
  • Olja att steka i

Gör så här

  1. Börja med att skära filéerna i ganska stora tärningar (ca 2x2 cm). Släng ner dem i en stekpanna med höga kanter eller någon typ av gryta (jag använde min Le cruiset) och låt fräsa på medelhög värme i lite olja. Under tiden kan du hacka purjo, gräslök, bacon och champinjoner i lagom stora bitar. Släng i det hackade när det mesta av vätskan från kycklingen har kokat/ångat bort och låt fräsa en stund till.
  2. När all vätska är borta och allt har börjat få lite färg så häller du i grädden och drar ner värmen något. Låt koka upp och smula sedan i hela ädelosten. Peppra och salta, men var försiktig med saltet då bacon och ädelost redan gör grytan rätt så salt. Småskjud en stund och se om det behövs lite maizena för att tjocka till konsistensen lite.
  3. Servera med ris/rårid eller pasta och en fräsch sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Somrig currykycklinggryta

Jag brukar höst och vinter göra en mustig kycklinggryta med rotfrukter. Kära hustrun uttryckte önskemål om den nu till midsommar. Omarbetade då grytan till…

@anderstam

Mustig kycklinggryta

En rejäl och mustig kycklinggryta. Lättlagad med allt i ett. Upplevs som ett riktigt långkok, men tillagas på drygt 1 timme. Värmer gott en…