Kycklinggryta med bacon och paprika

En av de godaste kycklinggrytor jag har ätit! Receptet kommer ursprungligen från Rachel Ray men jag har modifierat det lite och lagt till lite saker. Lyxig vardagsmat. Går supersnabbt att göra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portioner bandpasta (Tagliatelle)
  • 2 stora kycklingfiléer, ca 500-600 g
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 1 gul lök
  • 1 stor röd paprika
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta, hackad el. pressad
  • 1 liten burk (2 dl) lätt crème fraiche + 2 dl vatten eller 1 pkt milda mini mat 7 % + 2 dl vatten/mjölk
  • 2 msk frysta örtkryddor typ Provensale eller Italienska
  • 1 msk Kött och grillkrydda
  • 2 msk paprikapulver
  • Oregano och/eller andra torra örtkryddor
  • Svartpeppar (Obs inget salt!)
  • Smör eller margarin till stekning
  • (Färsk persilja eller andra färska örtkryddor)

Gör så här

  1. Hacka lök och paprika i lagom stora bitar. Stek löken och paprikan mjuk och stjälp upp på en tallrik och spara till senare.
  2. Stek kyckling och bacon och häll tillbaka paprikan och löken ner i stekpannan.
  3. Koka pastan enligt beskrivning på förpackningen.
  4. Tillsätt buljongtärningarna + alla de andra ingredienserna, till grytan. Låt småputtra medan pastan kokar. Man kan behöva tillsätta mer mjölk/vatten och ev. reda av grytan med majsena eller lite vetemjöl om man tycker såsen är för tjock eller för tunn. Om man vill kan man toppa genom att klippa färsk persilja över grytan.
  5. Servera med pastan.

Kommentarer

Mitt tips om man tycker det blir för salt är att dra inte ner på bacon då den tillför mer smak än bara salt utan minska istället på buljongtärningarna och kött- och grillkryddan som båda är rätt så salta.
Lite för salt för vår smak. nästa gång får det räcka m ett halvt paket bacon
Det var verkligen gott!!
Den var jättelätt att göra och väldigt god =) Tack för ett bra recept

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr