Kycklinggryta med bacon och senap

Smarrig fredagsmiddag!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 250 g steklök
  • 250 g palsternacka
  • 150 g tärnat bacon
  • 2-3 msk dijonsenap
  • 3-4 dl matlagningsgrädde, 15%
  • 1 msk maizena
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 2 cm tärningar
  2. Skala lök och palsternacka, skär i 1 cm bitar
  3. Stek bacontärningarna i en djup stekpanna
  4. Lägg i kyckling, lök och palsternacka och låt det brynas.
  5. Tillsätt senap och fräs med den i 1/2 minut.
  6. Tillsätt matlagningsgrädden och koka sakta i 8-10 min.
  7. Red ev av med maizena utblandat med lite vatten.
  8. Smaksätt med salt och peppar
  9. Servera med ris

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@klarita

Enchiladas!

Bästa fredagsmiddagen med lite kalla Coronas till! Med detta recept fyller du en ugnsplåt, middag till ca 6-8 pers alt så räcker det till…

@babsguld

Rullpotatis

Jag ville ha en annorlunda potatis till fredagsmiddagen. Denna potatisrätt blev en succé, vi lagade fläskfilé till men det funkar nog till det mesta,…