Kycklinggryta på mitt sätt

En god och enkel kycklinggryta som man kan variera efter tycke och smak. Krydda efter behag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 kycklingfileér
  • Champinjoner, liten burk
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Curry
  • Paprikapulver
  • 1 hönsbuljongtärning, helst egen kycklingfond
  • 2 msk klippt persilja
  • 4 msk mjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • ½ dl créme fraiche
  • ½ msk flytande citron

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna i fem delar.Krydda med salt, svartpeppar, curry och paprika. Bryn kycklingfilérna i en stekgryta i omgångar.
  2. Vispa ur stekgrytan med vattnet och lägg tillbaks kycklingbitarna.Tillsätt den pressade vitlöken och buljongen.
  3. Låt det småkoka ca 25-30 minuter.Tillsätt champinjonerna.
  4. Gör en redning av mjölet och häll i grytan.Tillsätt grädde, créme fraiche och koka så att mjölsmaken försvinner 3-5 minuter.
  5. Smaka av och krydda mer. Tillsätt ev flytande citron.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.
  7. Servera gärna ris, en god sallad, bananskivor, jordnötter till.

Kommentarer

Riktigt gott! TACK för receptet :) Detta kommer göras många fler gånger!! :D En femma av mig!
Har testat ditt recept på Kycklinggryta idag, mycket god var den. Kommer att göra den fler gånger. Blir en fem poäng från oss här. :)
Detta var smaskens tycker hela familjen! Tack för receptet!
Detta var smaskens tycker hela familjen! Tack för receptet!
Jätte gott, kommer att stå på bordet fler gånger! Tack !
Tack för ett jättemumsigt kycklingrecept, trots att jag lyckades att ha i lite för mycket svartpeppar blev det mums filibabba. Kommer på mitt middagsbord många gånger. Full pott från mig.
Det går bra att tillaga den och frysa ner till ett annat tillfälle.

Liknande recept