Kycklingklubbor med citronyoghurt och potatissallad

Citronskal, vitlök och timjan gnids över kycklingklubborna som serveras med en currypotatissallad och syrlig sås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis
  • 8 salladslökar
  • 50 g babyspenat
  • 1 msk curry
  • 1 sk honung
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 8 kycklingklubbor
  • Finrivet skal av 1-2 citroner
  • 2 msk torkad timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skölj potatisen och koka den mjuk. strimla löken, blanda curry och honung med olja. Häll blandningen över den varma potatisen samt tillsätt stirmlad salladslök.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda yoghurt med finrivet citronskal och smaka av med salt.
  4. Stöt rivet citronskal, torkad timjan och finhackad vitlök i en mortel. Gnid därefter in kycklingklubborna med blandningen.
  5. Grilla kycklingklubborna tills de fått vacker färg på grillen, lägg därefter på locket (alternativ slå in kycklingklubborna i aluminiumfolie) och grilla ytterligare ca 25 minuter.
  6. Vänd dem då och då.
  7. Kontrollera att kycklingklubborna är färdiggrillade genom att skära ett snitt på den övre, tjockare delen.
  8. Är köttet vitt och köttsaften helt klar är de färdigstekta.
  9. Vänd i babyspenat i potatissalladen strax före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…