Kycklinglevergryta

Levergryta är väldigt gott - om den den tillagas på rätt sätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kycklinglever
  • 300 g grovskurna rotfrukter t.ex. morot, rotselleri, palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 150 g champinjoner, halverade
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk soja kinesisk
  • 2 msk vinbärsgelé
  • Maizena

Gör så här

  1. Fördela rotfrukterna i olivoljan på ugnsplåten.
  2. Baka i ugn på 200 grader i 30 min.
  3. Stek leverna och låt den vara något rosa i mitten.
  4. Fräs löken och svampen, slå på vitt vin och låt den koka in i grönsakerna. Häll därefter i buljong, soja, vinbärsgelé och vispgrädde.
  5. Låt såsen koka i 10 min.
  6. Lägg i rotfrukterna och levern.
  7. Koka upp och red av med maizena och smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.