Kycklingpaj

Jättegod och nyttig paj. Uppskattas av många.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 1.1½ dl fullkorns vetemjöl
  • 1-1½ dl grahamsmjöl
  • 2 ½ dl lätt kesella
  • 2 msk margarin
  • Fyllning:
  • 2 kycklingfiléer
  • 200 g broccoli
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl kesella lätt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Pajdegen: Blanda mjölsorterna och tillsätt sedan kesellan. Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg och tryck sedan ut den i en pajform. Ta en gaffel och hacka lite i botten. Låt sedan pajdegen så kyld ett tag, 15 – 30 min. Ta sedan ut den och förgrädda pajskalet ca 10 min i mitten av ugnen, 200°.
  3. Fyllningen: Skär kycklingfiléerna i små bitar och fräs dem i olja, krydda kycklingen efter egen smak. Hacka löken och paprikan och tillsätt sedan dem med kyckling och fräs på ett tag. Skär broccolin och koka den, tillsätt sedan även den med resten av fyllningen. Ha i fyllningen i det förgräddade pajskalet.
  4. Äggstanningen: Vispa samman äggen, mjölken och kesellan. Pressa sedan i vitlöken. Ha i sambal oelek. Krydda med salt och svartpeppar. Vill du ha mer smak så kan du ha i fler kryddor. T.ex. chilipulver.
  5. När du känner dig nöjd med smaksättningarna så häll äggstanningen över kycklingröran i pajskalet. Strö över lite riven ost och cashewnötter.
  6. Ställ sedan in pajen i ugnen ca 30 min, i mitten av ugnen, på 200°. Pajen är klar när äggstanningen har stelnat.

Kommentarer

Jättegod och nyttig, blir tillagad fler gånger
Inte lätt att laga nyttig paj men den här var god och nyttig utan att vara tråkig. Gott med lite stark smak.

Liknande recept