Kycklingpaj med ädelost

Ännu en god variant på kycklingpaj, kan man få för många?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl cashewnötter
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1/2 skivad purjolök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • Tärnat kött från 1 grillad kyckling
  • ca 75 g ädelost
  • Äggstanning:
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk repad citrontimjan
  • Ev dekoration:
  • Solrosskott
  • 1 tärnad orange paprika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka cashewnötterna och mixa ihop med mjöl, smör och vatten till en smidig deg.
  3. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm diameter. Låt formen stå i kylen ca 30 minuter.
  4. Nagga botten på skalet med en gaffel och förgrädda 10 minuter i nedre delen av ugnen.
  5. Fräs purjolök ock vitlök mjuka i smör. Blanda med kycklingköttet och lägg allt i pajskalet. Smula över bitar av ädelosten.
  6. Vispa samman ägg, cremè fraiche, timjan, salt och peppar och häll över fyllningen.
  7. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Dekorera eventuellt med solrosskott och paprika.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@tingeling13

Kall Kycklingpaj

Denna så god att man nästa dör Fyllningen är dessutom supergod till annat tex som fyllning i smörgåstårta, på snittar, i tunnbrödsrullar ja, you…