Kycklingpaj med filodeg

En frasig och god paj!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8-10 ark filodeg
  • Olivolja till pensling
  • 3 kycklingfiléer
  • Olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Soja
  • 150 g fetaost
  • 1 förpackning mozzarella, 125 g
  • 10-15 cocktailtomater (gärna i olika färger och former)
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 8-10 färska champinjoner
  • 2 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde eller crème fraîche
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Tina filodegen om den är fryst och förbered en kärlhandduk/kökshandduk genom att dränka den i vatten och krama ur vattnet så att den blir fuktig.
  3. Lägg 4 ark filodeg i en pajform, pensla med olivolja mellan varje ark. Täck filodegen med handduken när du inte arbetar med den, annars torkar den ut och går sönder.
  4. Strimla kycklingfiléerna och stek/woka dem i olja, krydda med salt, peppar och soja. Hacka den gula löken fint och finhacka vitlöken, stek med mot slutet.
  5. Skiva champinjonerna och stek dem i smör, olja och krydda på slutet med salt och peppar. Skär osten i mindre bitar och dela ev. tomaterna.
  6. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde/crème fraîche med salt och peppar. Varva kyckling, tomater och ost i formen och slå över stanningen.
  7. Lägg 4 ark filodeg ovanpå fyllningen och pensla med olja mellan varje ark. Pensla översta arket med ganska mycket olja, det spricker annars.
  8. Grädda i ca 45-50 minuter.
  9. Servera med sallad och kanske ett gott bröd. Créme fraîche med lite salt, svartpeppar och färsk persilja är gott till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept