Kycklingpaj med gorgonzola

Festgott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 grillad kyckling, urbenad, i bitar
  • 200 g broccolibuketter, förvällda
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 1 grön paprika, i bitar
  • 200 g gorgonzolaost
  • 25 g pinjenötter
  • Äggstanning:
  • 2 dl lätt crème fraiche med franska örter
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Ugn: 225º
  2. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det blir en boll av degen.
  3. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 22 cm i diameter. Låt den stå kallt i kylen 30 minuter.
  4. Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.
  5. Lägg kycklingkött, förvälld broccoli och paprika i formen. Skär gorgonzolan i bitar och fördela dem över fyllningen.
  6. Vispa samman crème fraiche och ägg med salt och svartpeppar. Häll blandningen över fyllningen. Strö över pinjenötter. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills pajen får fin färg och äggstanningen blivit fast i konsistensen. Servera pajen med en sallad.

Kommentarer

Kanongod även kall, Den här ska jag göra fler gånger,pajbotten var mör och bra//Thomas

Liknande recept