Kycklingragu 120

Snabb vardagsrätt. Det mesta kan förberedas men godast är att tillaga och äta direkt. Enkel, billig och smakrik rätt för vardagsmålet. Serveras med ris eller potatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • 1 tsk currypulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 300 g grönsaksblandning, ärter, majs och paprika
  • Sås:
  • 35 g matfett
  • 35 g vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 buljongtärning, kyckling
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk tomatpuré

Gör så här

  1. Tärna kycklinglåren i bitar om ca 1x1 cm. Blanda alla torra kryddor i en 2l plastpåse, häll ned kycklingtärningar i påsen med kryddor, häll över oljan, knyt ihop påsen och skaka runt. Marinera i 30 min upp til 24 timmar. Vänd påsen då och då.
  2. Häll ned allt från marinadpåsen direkt i varm stekpanna, fräs kycklingen tills den är genomstekt. Koka grönsakerna.
  3. Hit kan förberedas.
  4. Tillaga såsen enligt nedan. Blanda i kyckling och grönsaker i såsen.
  5. Klart!
  6. Såsen: Gör en klassisk 35/35/50 grundsås. Sök på bechamel om du vill ha tydliga tillagningsinstruktioner.
  7. Tillsätt 1 bujlongtärning av kycklingsmak, samt 1 msk tomatpuré.
  8. Tips: ångkoka "ärter, majs och paprika" om du har ångprogram 6th-sense i din micro från Whirlpool. Sätt tiden på 10-20 sekunder för programmet så blir det perfekta grönsaker med bra tuggmotstånd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept